Zašto unajmiti našu kompaniju za izradu virtuelne šetnje?

Zašto unajmiti našu kompaniju za izradu virtuelne šetnje?

Nećemo naplatiti našu uslugu sve dok ne izradimo virtuelnu šetnju i ne objavimo istu.

Iako za izradu virtuelne šetnje imamo određene troškove, mi ćemo zatražiti konačnu uplatu tek kada istu izradimo i objavimo. Ako iz bilo kog razloga niste zadovoljni virtuelnom šetnjom,ispravićemo sve šta treba i učiniti da virtuelnom šetnjom budete u potpunosti zadovoljni. Tek nakon toga poslaćemo vam konačni račun.

Postoji toliko mnogo načina da virtuelna šetnja ne ispadne kako treba.

Evo male tajne: Google Street View je vrlo dobar program, ali je Google dopustio postavljanje 360 fotografija od bilo kog amatera koji poseduje telefon sa kamerom. Problem je što zaista ne znate šta dobijate…Veliki broj amatera je u mogućnosti da kupi jeftinu 360-kameru i na taj način pokuša da zaradi nekoliko evra sa strane. Nažalost, većina ovakvih fotografa nema mnogo iskustva ili se ne trudi, tako da su fotografije dobijene ovakvim kamericama veoma lošeg kvaliteta.

Primer jedne virtuelne ture

Kako možete prepoznati lošu ponudu po vas?

Obično su spremni da vam za veoma malu sumu novca izrade virtuelnu šetnju. Možda ovakva cena zvuči dosta dobro, ali morate pripaziti na neke detalje!

Ne koriste DSLR kameru odnosno profesionalni fotoaparat. Umesto toga, koriste jeftinu kameru od 360 stepeni koja daje fotografije veoma niskog kvaliteta. Ovako dobijenu fotografiju sama kamerica unapred spaja kako bi učinila posao fotografa nepotrebnim. To može biti najbrže zarađen novac jer sve se dešava u nekoliko sekundi. No, ovde je problem što će vaša virtuelna šetnja izgledati nejasno, uočavaće se šavovi na spoju fotografija, a upravo ste platili određenu sumu novca za jako loš proizvod. Osnovno je da pitate budućeg fotografa kakvu kameru koristi. Zapravo, postavite jednostavno pitanje da li koristi DSLR kameru.

Proverite nivo lokalnog vodiča na Google mapama. Zatražite da vidite profil lokalnog vodiča na Google mapama. Ako su niži od nivoa 3, pazite. To znači da nisu objavili dovoljno virtuelnih tura da bi se smatrali profesionalnim, odnosno da bi dobili sertifikat od Google-a kao pouzdani fotografi. Mi smo na nivou 5, možete pogledati naš profil da se uverite.

Prilikom fotografisanja mi koristimo DSLR aparat, uz pomoć njega napravimo gomilu slika koje kasnije u studiju dodatno spojimo i obradimo kako bismo dobili kvalitetne fotografije. Možda nismo najjeftiniji, ali od nas nećete dobiti lošu fotografiju, jer mi se svakodnevno usavršavamo kako bi naše fotografije kao i sama virtuelna šetnja bili što kvalitetniji.

VS

DSLR aparat sa panoramskom glavom i stativom. Nezaobilazni komplet za kvalitetnu 360 stepeni fotografiju.

Šta treba da uradite pre našeg dolaska:

 • Pregledajte svojposlovniprostor pre nego što započnemo fotografisanje, pripazite na sve detalje koji mogu negativno uticati na vaš budući izgled virtuelne šetnje. Obratite pažnju na stvari kao što su:

  – neuredni kablovi
  – smeće
  – prljavi prozori
  – loše osvetljenje, odnosno neispravne sijalice
  – neuredni stolovi
   i još mnogo toga.

  Naš zadatak je da u postprodukciji obradimo vaše fotografije kako bi bile što lepše i atraktivnije. To radimo jer smo višedecenijski Photoshop-eri:).

  Pravilno spajamo vaše fotografije od 360 °, tako da nema vidljivih nepravilnih spojeva.

Pokrivamo grozni nadir (mesto gde je stativ) vašim ili našim logotipom. Inače, nadir je nesrećna tačka spajanja gde se sve fotografije susreću a tu je takođe i mesto gde je stativ. Ako ste imali priliku da posetite neku virtuelnu šetnju, to je na samom dnu i obično možete videti noge stativa. Većina fotografa to jednostavno ostavi tako, pretpostavljajući da niko nikada neće spustiti pogled. Mi se trudimo da naše virtuelne ture budu što bolje. Nanadir tačku postavljamo logo. Da, to jeste dodatni posao i možda nije potreban, ali verujemo u to što radimo i trudimo se da vam ponudimo više nego što nude neki naši konkurenti. Za vas smo pripremili neke od primera.

Primeri virtuelnih tura

Povucite klizač levo desno kako biste videli primer dobro i loše urađene panoramske fotografije.

Primeri kako teče proces izrade panoramskih fotografija

Ispod možete videti neke od fotografija koje nazivamo „ravnom“ panoramskom fotografijom. Još uvek se ne okreće u 360, tako da vam može izgledati pomalo čudno. No, želeli smo da vam pokažemo šta radimo sa ovim fotografijama pre nego što im dodamo efekat „360 okretanja“. Naša poenta je da vam pokažemo da mi ne samo da fotografišemo već i izdvajamo vreme da gotovim fotografijama damo vrhunski izgled.

Fotografi na pogrešnom mestu

Često se primeti da fotografi ne odvajaju svoje vreme da se uvere da nisu postali deo vaše virtuelne šetnje. Mi ne želimo da dobijamo pritužbe naših klijenata zašto se na virtuelnoj šetnji vidi odraz fotografa. Želimo da vi budete u potpunosti zadovoljni vašom virtuelnom šetnjom. Iz tog razloga, ukoliko nije moguće zaobići odraz fotografa ili stativa u virtuelnoj šetnji, u postprodukciji naknadno obrađujemo ove fotografije kako bi one bile u potpunosti čiste.

Naknadna obrada u postprodukciji

Primer nečega što se u bilo kojoj kompaniji može naći jesu fleke na zidovima, a većina kompanija neće srediti zidove pre fotografisanja. Naravno, to je samo obična fleka na zidu, učestala stvar koju biste videli u bilo kojoj kancelariji. Međutim, mi odvojimo vreme da ovakav problem uklonimo sa vaše virtuelne šetnje, budući da  želimo da vi kao klijent budete zadovoljni i da vašim posetiocima ovakve sitnice ne kvare ukupan utisak.

 

Uklanjamo ono što vi ne možete u datom trenutku

Ako imate isprljan tepih, to bi moglo da pokvari ukupnu sliku nekome ko posmatra vašu virtuelnu šetnju. Zaista ta fleka ne mora biti na vašoj fotografiji, pošto će tepih verovatno biti očišćen pre sledeće lične posete vašeg klijenta.Većina amaterabi ignorisala ovaj problem, pošto to iziskuje više posla da se očisti fotografija. Naš zadatak je da uklonimo sva“bolna” mesta iz vaše virtuelne šetnje tako da ne možete primetiti da su ove fleke ikada postojale!

Na slici desno pomerite klizač levo ili desno kako biste videli kakosu uklonjene stolice sa slike

Na slici možete videti primer loše obrađene nadir tačke

Neuglednnadir tačka!

Sledeći put kada prošetate nekom virtuelnom šetnjom, pogledajte je do kraja, spustite se do nadir tačke. Možda ćete primetiti delove stativa ili nešto što izgleda kao vremensko-prostorno iskrivljenje iz nekih naučno-fantastičnih filmova. Mi ovaj problem rešavamo po dogovoru, ili obradom nadir tačke ili postavljanjem logotipa na tom mestu. 

Scroll to Top